Something is best to remain secret.


Followers

Saturday, February 28, 2009

Meh Kita Masuk U...


Kpd adik2 yg baru je habeh spm tue, jgn lupa lak isi UPU erk.. Klu nk tahu universiti maner plg best, try mintak UMP dlm first choice adik2.. gerenti best gler.. *^_^*

Rinie kol 10 aku ngan roomate aku ke Kompleks Sukan, UMP. Saje2 g nk ambk pen kt booth2 yg ader.. Niat di hati nk tgk bakal angkasawan negara tercapai gak dn bertmbh beruntungnyer dpt bersalaman ngan YAB Najib yg akan jadi PM x lama lagi.

Nk bergmbr ngan angkasawan cam xder peluang jer, bgmbr ngan postel pon kira ok laaa. Trima kasih kat polis kita, cadence sbb sudi nk bergmbr skali.. *:D*

Friday, February 27, 2009

Pelik....


mmg pelik lagi benar blk aku tiba2 jd top ten terbersih kat kk1.. kot2 diorg silap taip xpon silap keep in data.. klu mgu lepas blk peter lam senarai, kali nih blk aku lak.. *=p* .. cam ner pon, kebersihan itu sparuh drpd iman...

Thursday, February 26, 2009

Tagged By Peter..

1. snap the picture of both inner and outer of your purse/wallet.
2. introduce your purse brand, price and where u buy.
3.take out whatever its inside ur purse/wallet
4. tagged other person
5. comment on ur fren's (who tagged u) purse/wallet..

------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Snap Picture.


2. This is my wallet, black colour.. given by someone that i cant tell u the history.. =)


3. gmbr kedua nih adalah kesemua benda yg ader lam dompet aku.. kecuali syiling, aku dah masukkn lam tabung.

4. xth lagi nk tag sape.. nnt aku try tag uncle aku.. hehe~ ..

5. comment sal dompet mmber aku nih, mmg byk gler kad lam dompet dia. Aku fikir dia mmg mmpunyai hobi yg sker mengumpul kad.. =p

Monday, February 23, 2009

Lukis Peta.


Rinie nih, next task yg kitorg adalah mngmbil bacaan utk lukisan topografi.. Tp kitorg x smpt nk siapkan kesmuanyer.. mngkn nk smbung hari jumaat nnt.. baru je siap satu stesen tu pon 270 darjah jer..

malangnyer bg kitaorg, site tue mmg byk pokok, jalan raya lebar2 lak tue.. so, smkn byk point lah kitaorg kena ambk..

Pastue lab ptg tue lak, kitorg wat experiment reaction of continuos beam. Senang jer, tp aku terfikir2 cam ner lah nnt graf yg bakal kitorg lukis.. dgr2 kata cam susah jer.. sbb machine tue cam sengal sket.

Last skali, aku nk komen sal blog aku sndirik, klu korg prasan, nper eh kbykkan gmbr aku mesti dgn baju jaket nih??.. cam xder baju len je kan?

Where Is My Dear?

East Cost Mall? Megamall? Teluk Cempedak? Giant? .. lol.. yg pasti bkn kat ctue yer.. tempat tue adalh tmpt yg aku telah pergi smlm. Dari kol 9 pg smpai lah 9 mlm. mmg btol2 half-day nyer..

Sunday, February 22, 2009

Be FAci today!...


aku bersama 4 org mmbr aku rinie dgn sukarelanyer menjadi fasi bg mengajar 70 pelajar dari kolej kjururawatan kuantan. mudah jer tugas kitaorg, kitorg just ajar movie maker secara basic.. dan tempoh pon x lama sgt, dr kol 8 pg smpai kol 2 ptg.. dah dpt sijil.. sng2 jer.. kn? .. *hoho*..

so far, mmg best lah dpt menimba pengalaman memimpin satu kumpulan nih.. sok2 kita kena pimpin beratus2 pekerja lak kat site nnt.. mcm2 ragam yg leh kita kenal.. anyway, congra to all my students today.. thank for give me some new experience. =)

Saturday, February 21, 2009

Anda tension?


mula2, korg pastikan sbb ape korang tension (stand).. bler dh tahu sbb die, korg cuba keluarkn dr perasaan jiwa korang dgn sepenuh tenaga yg ader (lift up), pastu korang baling jauh2 perkara yg mmbuatkan korang tension (fling).. Insya Allah korang akn rasa lebih tenang walaupun ad byk masalah. =p

Sehingga hari nih, aku dah habeh wat leveling task dan lab eng yg plg latest skang nih, lab 2D equilibrium.. Report lom siap lagi sbb nk rilek2 luh.. bab kate org kelate, "Hero dok gadoh". *lol* ..Pasal test plak, 2 mlm yg lepas aku dah jawab test 1 DE.. mmg lah leh jawab smua, tp tol byk tue x bper konpem sgt.. yg pasti, tue je yg termampu.. Dan esok mngkn ak akn ke kuantan, be a driver..

Monday, February 16, 2009

Rise & Fall


Today was a new chapter for me to learn something new. LEVELLING. benda nih x susah pon, senang dan simple serta cepat. cuma kena ada kemahiran membaca staf jelah.. bg mengelakkan ralat nnt.

Ke-seksi-an! TAGGED by Cadence.

Error: Pictures were too sexy to be displayed!!!!.

p/s: sorry cadence, xder lak gmbr sexy nih.. hehe~

Saturday, February 14, 2009

Friday, February 13, 2009

Over & Over Again.


Rinie lepas kelas Programming, kitaorg org wat lagi skali surveying task. masih lagi mengukur horizontal angle smpai lah result kitaorg dpt miss close, 1/8000 or below laa.. maknanya, nilai tu semakin kecik. Dari kol 11pg smpai kol 1 tgh hari bhenti kejap sbb nk solat jumaat. Then kol 3 ptg lak kitorg smbung balik smpai lh kol 5.

Antara achieve ngan x achieve, tu lom tahu lagi.. bagi je dak pompuan kira.. klu nilai tu x smpai, mmg kena repeat lagi skali laaa.. Anyway, thank to my roomate for serving my lunch.. =) .. today all creadits goes to him. sanggoro Api.

Thursday, February 12, 2009

Masa Untuk Bangun.


"Udahlah bermimpi lagi. Malam sudah tamat. Bukak lah mata, dan pandang lah dunia yg nyata. Di waktu senja nnt biarlah menjadi org yg berilmu dan bersedia untuk menghadapi malam yang panjang. "

Monday, February 9, 2009

Reject & Repeat


Dari kol 8 smpai lah kol 12 tgh hari. berdiri, dahaga, kelaparan, blurrr, dn macam2 lagi.. lalu berjalan ke makmal survey dgn harapan yg tgi menggunung bukit gambang dan sebesar empayar UMP.. akhirnya, perjalanan ku berpatah balik... REJECTED THEN REPEATING this practical again...

Sunday, February 8, 2009

Now & Then


tu lah tajuk project movie maker kitaorg.. so, sempena hujung mgu nih, aku tpaksa ke OSC utk mendownload video dr youtube sbbnyer kt bilik mmg xleh bukak - access denied.. itu lah ump.. *lalalala* ..

tajuk yg aku pilih utk project ini adalah 'television'.. tajuk yg x begitu susah dn x begitu senang.. yg pasti i gonna do the best.. *berkata dgn penuh semangat*

Wednesday, February 4, 2009

Memo SPAM!


apedah memo nih.. wat full storage ump je.. patut lah internet cam lembap je. upanya memory ump full sbb memo nih lah.. *tipu* .. aku rasa korang pon dpt memo nih, cuba check ader ke x.. kalu ader, ape kata korang reply memo tue dan luahkan apa yg ptt korang ckp kt die.. hehe~..
ape2 pon, jgn bersangka buruk dgn org yer.. mungkn ada reason dier. anyway, thank for give my first spam memo.. hooraaayyy...

Tie MINDS 08



Ali bin Abu Talib berkata :

“Rasulullah saw. mengambil sutera, beliau letakkan di sebelah kanannya, dan mengambil emas kemudian diletakkan di sebelah kirinya, lantas beliau berkata : Kedua ini haram buat laki-laki dari ummatku.”
(Riwayat Ahmad, Abu Daud, Nasa’i, Ibnu Hibban dan Ibnu Majah)


Secara logiknya, adakah tie ump nih btol2 100% sutera? mmpu ke nk bg smua student tie yg mahal bersulamkn sutera. Ada yg berpendapat ianya campuran...

"
Mengenai hukum memakai kain pelikat yang bercampur dengan sutera, ulama berbeza pendapat mengenainya. Menurut pendapat paling tepat, haram lelaki memakai sutera atau emas walaupun sedikit berdasarkan zahir hadis. Sedangkan, meninggalkan sesuatu hukum yang tidak dapat disepakati sama ada haram atau harus lebih baik ditinggalkan. Ia menambahkan ketakwaan seorang Muslim terhadap agamanya. " - petikan dari alaf21

pasal hukum haram ke x.. aku mmg xbleh nk buat.. lebih baek kita serahkan pada yg lebih tahu. kpd sesape yg th2 tue, pndai2 lah tgalkan komen erk.

Monday, February 2, 2009

NC Ber-amanat.

Hari nih, first day kuliah lps CNY. Ditakdirkan rinie, i got some fever.. rasa letih, lesu dn x bermaya smua ada.. tp ianya tak menghalang aku ke majlis amanat NC kt kompleks sukan.. walaupun input yg masuk x 100%..

ader satu group kt blkg ak tue mulut mmg x tutup sejak start majlis smpai habih.. time org baca pon doa bising.. xreti nk hormat agama org tol.. mmg nk kena ketuk ngan kasut safety je.. yg pasti bkn kaum mlayu lah.. *hidup melayu*

pah habeh majlis tue, satu panorama yg indah terpapar di dpn pagar kolej kita.. mmg kreatif tol tuan empunya kereta nih.. bajet kos.. dan hr ini jugak dlm sejarah aku, penh berhutang 10 sen.. kat ner?.. kt ina shoppe laa.. mane lagi kan.. kedai plg 'branded' dan accurate..

Sunday, February 1, 2009

New View.


Rumah baru aku still lagi lam progress.. dah nk hampir 2 tahun dh pon.. tempoh cam nk bina sbuah istana jer.. ape2 pon, gmbr kt atas nih adalah permandangan dr pintu rumah aku.. =)