Something is best to remain secret.


Followers

Tuesday, March 31, 2009

Curvling Activities

Semalam x sempat nk post, so postpone ke rinie.. utk last task ktaorg dlm kerja men-servey nih, smlm kitaorg tlh selesai buat curve. just nk carik chainage utk curve je base on our calculation. dn masa pon x lama, sejam lebih je.



Lab ptg lak, utk second last experiment, kitaorg wat sieve then mgu depan wat Concrete Mix Design lak.. Habeh je lab tue, kena lak g test Mechanic.. rmai lak yg ckp test kol 5, padahal test start kol 5.30.. cam ne pon, mmg ak x smpt nk jawab smua soklan.. masa x cukup.. pastu yg dh jawab tu, x th lah btol ke x kn..

Anyway, pemenang candid mgu nih lak.. en Michael Wong.. =p tahniah Michael.. nnt korang suh Michael view blog nih eh..

Monday, March 30, 2009

60 minutes of the day for Earth.

Starting pukul 8.30 smpai kol 9.30.. kebykkan bilik smua tutup lmpu, kecuali sestgh bilik yg mngkn x th atau wat2 x th.. smpai je kol 8.30, kitaorg smua jerit2 suh tutup lampu.. siap ader yg sound guna speaker.. mentang2 lah ader speaker mahal *ceh*


Kat cafe pon bergelap gak smlm.. prihatin gak makcik2 cafe nih upanya.. klu gelap smua kan best, leh mkn lauk free.. *muahaha*


Last skali gmbr kat kediaman kita, so far mmg nmpk berbeza dr mlm laen.. tahniah wat pelajar UMP sbb prihatin thadap isu warming global nih..


Saturday, March 28, 2009

Happy Birthday Alia..


Aku igt ag, time adik aku lahir, time tu ak ader kat kem pengawas masa form 1. Mmg x sabar nk habeh kem tue, nk jumpa ahli keluarga baru kn.. Anyway, for my youngest sister, happy birthday. Selamat mnymbut ulang tahun kelahiran yang ke-7..

Friday, March 27, 2009

Pah Test CP..

Lepas je test smlm, kitaorg rmai2 g serbu ina Shoppe.. cian kat Jiba kena kaco ngan dak2 nih.. lepas masing2 beli aiskrim, kitaorg lepak kat depn pjabat asrama smbl mnggangu ketenteraman org rmai.. *lol*


Malam tue, 'meeting' kitaorg diketuai oleh Dyana, x th knp mlm tue terlebih sengal. mngkn excited leh jawab test kot.. habeh merah muka sbb tahan gelak..



Monday, March 23, 2009

Wat Roti Kat Lab Concrete.


Rupa2nya, cement nih cam tepung gak yek.. leh uli2.. cam best gak.. ak tgk pakar roti kita, en farhan.. expert gler uli2 cement td.. Cuma bezanya,bler dh keras, roti nih xleh makn.. tp klu nk baling mmbr yg wat bising x bersebab mmg digalakkan.. *muahaha*

Antara gmbr2 yg aku snap rinie, nih lah gmbr yg aku rasa agak smart. So, pemenang gmbr candid terbaek mgu nie goes to Ain Yusuf.. hehe~

Hari Skype Lelaki Sedunia.


Dgn bangga dan takabur nyer, hari nih dak laki je leh online lam skype.. *=p* x th lah server spe masalah. tp yg pasti lam skype aku, smuanyer dak laki je yg on9.. mungkn diorg ngah wat kajian antara laki ngan laki ader berlaku perhubungan dua hala ke x.. *kua3*.. jawapannyer?

Sunday, March 22, 2009

Terungkainya Jiwa Kita.


Kalau hati ibarat kotak,
Kotak menyimpan sedunia isi,
Bebas terbang hinggap di minda,
Ku dah tahu siapa kita.

Betik dipetik dari ladang,
Curiga isinya manis atau pahit,
Belahlah ianya berkehendak engkau,
Agar kau yakin apa rasanya.

Berlayar kapal dari barat,
Menuju timur berlainan musim,
Sabar lah engkau diseberang sana,
Akan aku berlabuh tak lama lagi.

Friday, March 20, 2009

Cover.. cover malu....


Hari ini segalanya agak kucar-kacir dan mengecewakan. Mmg kdg2 hidup kita penuh ngan gembira, dan kdg2 penuh ngan kesedihan. Itulah bermakna hidup yang adil. Manusia dulu yg hidup akn dibalas mati.

Belah pagi, aktiviti men-survey site bjln lancar tp time nk htr alat tue.. lab dh tutup.. time tu lebey krg kol 12.20 pm.. so, kitaorg patah blk dn simpan alat tue lam bilik dn htr lepas solat jumaat. naseb baek aku nih baek.. klu x, aku guna theodolite tue wat skodeng blok pompuan.. *haha*

Lepas htr alat tue, dlm kol 3, aku g ke post office nk re-new license aku.. dari 'P' ke lesen besar.. Lepas 15minit aku berantur lam post office gambang tue, br aku tahu xleh nk re-new lesen P kat situ, kena g JPJ.. *adoi*

Belah mlm lak, yg nih lah agak memalukn bg aku.. aku nk g htr pendrive kt classmate aku, masa nk kuar pintu blok tue.. cam ne entah aku leh tergelincir.. tgn aku cpt2 paut kat pintu, tp pintu tue lak wat bunyi kuat.. habeh org kat cafe tgk aku.. huhu.. tp xpe.. xder lah jatuh sgt, gelincir je.. cam maen sky kat canada dulu.. *lam mimpi* ..

Last skali, nk wat pengumuman sket, kpd sespe dak kelas aku yg lom ader group tuk project VB.. aku memerlukn sorg ag.. stkt nh aku ngan Afiq Slamber.. sekian.

Thursday, March 19, 2009

First Perfomance.

Semalam dak awam dok sibuk g bringing staff-student, aku ngan dak2 dikir barat telah pon melalui psmbhan pertama kt DKU2. Sempena ngan bengkel solid work. Aku rasa psmbhan nih agak hampa tp xpe, baru je training 2,3 minggu, so korang phm2 lah kesempurnaan yg nk dicipta.. Insya Allah, lepas nih group dikir barat UMP dijangka akn mbuat psmbhan utk hari terbukak kk2, 4 april nnt.. tu pon x th ag pasti ke x..

Tuesday, March 17, 2009

Dinner With 'Sibling"


Abg long, abg chik, kak long, kak ngah, kak chik dan alang, smuanya sama2 g dinner kat restoren Sinar Mesra Seafood kecuali abg ngah yg dah smbg bljr kat SPA. At least dpt jugak meluahkn masa bersama adik2 nih. Selaku abg, make sure adik x kebuluran.. *hehe*

Monday, March 16, 2009

I find bliss in ignorance


Bler kita sedar yg diri kita nih bodoh, kita rasa bersyukur sbb Tuhan buat kita sedar diri kita sebenar. Serta kita patut rasa bahagia dari mereka yg x sedar diri akan kebodohan mereka. Tu lah satu pepatah yg aku terfikir hari ini dan tidak ader kaitan ngan sape2 yer.. Klu sape yg terasa tue, cpt2 lah sedarkan diri erk.

Skang nk citer pasal sejarah hari nih, dari pagi smpai tgh hari aku smbg lagi task topography nih. mmg x habeh2 ag.. punya lah byk point yg kena ambk. klu wat topo nih, kerja yg plg malas aku nk wat adalah pgg Pole tue.. mmg lenguh tol laa.. tp xpe, sbgai lelaki aku harus tabah .. *haha*

Masa mkn tgh hari, smpt ag ambk gmbr hdngan mmbr aku.. Cuba tgk gmbr kat bawah nih.. Korang rasa dia leh tahan kenyang smpai tgh mlm x?



Dan utk Eng Lab lak, mgu nih kitaorg wat Tensile Test. Kebetulan En yg spttnyer jaga lab tue xder.. so, diganti oleh En laen yg mmg sempoi.. caya lah.. ;) .. Hari nih gak, time kitaorg wat test tue, ader penggmbran dokumentasi dari mane entah.. Klu dari Discovery Channel cam best gak kn? tp malangnyer tak... Yg pntg, ader gak muke aku masuk lam tape kamera tue.. *hoho*

Sunday, March 15, 2009

Forgive What I Did.


Kepada kawanku yg telah terlukai semalam, eloklah ak taburkan kembali benih-benih kedamaian agar keadaan menjadi seperti biasa. Cuma aku tidak mahu benih yang aku ingin tanamkn ini bukan pada musim nyer. Berilah aku masa untuk menunggu musim yang sesuai. Aku berjanji akan menjadi seorg petani yang baik dan berpengalaman.

Friday, March 13, 2009

Presenting my word!


Khamis lepas, aku ngan ahli2 group aku, aizad, shyamir, anwar, fizan, john dan aizzat, telah pon menghuraikn ape tue Dasar Luar Negara. So far, ak rasa sonok present tajuk nih. Sebab tue sejarah yg baru, so x der lah boring sgt kan.

Part yg aku plg suke bler ak tunjuk video interview 'Bekas Ketua Polis Negara', Shyamir al-Amar.. hehe~ klu spe2 yg x smpt nk tgk atau nk tgk skali ag, leh lah mintak ngan shyamir sendirik sbb dia marah ak sebarkn video tue.. =p

Wednesday, March 11, 2009

One More Station.

sekadar hiasan.

pada ptg yg indah damai lagi tenang nih *cintan*, group survey ak tlh habehkn satu station. Nnt hari jumaat nih kitaorg pindah station lain lak utk ambk detail yg blom kitaorg ambk. harap2 kitorg leh habehkn jgak mgu nih sbb mgu dpn nk kena htr report dah.. gmbr kat atas tue adalah model Perkasa, peter ngan apom.. *hehe*

ak dh pon potong rambut dn kosnyer RM16.. mmg konpem ak xnk dh g potong kedai tue.. klu ak x potong rmbut tue, leh mkn mac donald 2 kali lak tue.. huhu..

Aku padam api dengan api..


ape yg korang fikir kalu kita padam api ngan api? confirm lah api tue makin marak kan? .. tu lah silap aku semalam. dan api tue masih marak sekrang. Biarlah ianya reda sendirik dek hujan. Yang pasti nyer, biarlah kita menjadi seorg yg menerima teguran. X kira teguran tue dtg dlm bentuk ape, just accept and think. Kita tegur, maknanya kita care rite? direct.. xperlu ngumpat2 kat bilik..

Saturday, March 7, 2009

Siapa dia sbenar?


Sedang asyik dok borak2 ngan mmbr lah kn. macam2 citer leh kuar.. tp samada btol ke x tue, x th lah kan. bgntung kpd individu lh yg nk memahami. Tp ape yg aku nk citer nih tertumpu kt citer dr aku sendiri. percaya atau tidak, itu hak individu.

Dulu ak mmg rapat ngan seseorg sehingga lah masa menceritakn segalanya. Btol kata org tua, klu kita x kenal, agak bahaya buat kita mjalinkn persahabatan yg rapat. Ak mmg x penah kapel ngan sape2 sejak clash ms kt matrik. bler aku nk je kenal seseorg tue, rupanya dia x seindah anggapan pertama. the more i know, the more i hate.

Kata org yg muda2.. jujur itu satu pkara yg amat pntg dlm penghubungan antara manusia. Walaupun seseorg tue byk kelentong, nnt2 akn kantoi gak.. x kira lah hebat cam ner pon dia tue, ttp akan kantoi gak.. masa lh yg akan megikis rahsia tue.

Aku tahu org di sekeliling ak byk yg memburukkn nama ak disbbkn aku xnk memperburukkn nama DIA. sbb kata ustaz, klu kita nk bjaya, jgn lah kita mengaibkn org.. tol x kwn2 ku? Tp yg aku lagi sedih, drpd masalah yg timbul antara aku ngan dia, ader seorg yg tpaksa mnjd mangsa keadaan. I really sory ya my dear frenz. harap2 tabah lah yer. Someday u will get what u had patience.

And I believe someday, time by time.. people will understand the real of us. Who is me and who is her. People need time.. People really need a period to learn or understand about something. I know all my friend have brain that it suppose to be used for thinking the truth. I;m not going to tell the truth, but i just let u to find the truth. Because when u found it, u will believe on it so i will no more worry about my name. =)

Thursday, March 5, 2009

Adik bagi bubur..


Bertuah ader adik nih.. leh gak rasa bubur kacang panas2 ag.. Wlaupon kitorg bkn adik kndg, tp at least smgt ke-adik-bradik-an tue ader.. lol .. kpd adik2, abg long nk ucp timer kaseh byk2 erk bg bubur..

Dunio Koho Sumbat!


Perangai ore nih dok soh dok crito lah.. mace2 ado.. hok jenis ngenak, jenis koya, jenis sumbat, jenis ngato kok re, style mampuh ore pon ado. nok jupo hok bagus tue so dale sjuto.. ado jugo hok bersangko buruk.. kito kecek laen, dio pehe glain.. pahtue mula lah nok maroh..

Igt lagi ayat cg add math aku.. hok dok dgr sokmo tiap2 hari.. kito loni nih, kbyk ke nyo.. "Dunio Belako".. Pandai2 lah hidup, esok2 kito jawb lah gano ngan Tuhan.

Monday, March 2, 2009

Untuk Ibu Tersayang..


Semalam aku pgi ke karnival Jom Masuk U utk kali ke-2 sbb nk jumpa pengarang buku "Emilda" & "Gemuk Itu Menarik". Kt belah kiri tue, Ida Rizyani dan di sblh kanan lak, Syalina Ahmad. keDua2 buku ini akn ku hadiahkn buat Ibu ku yg gemar mmbaca novel. =)