Something is best to remain secret.


Followers

Monday, March 16, 2009

I find bliss in ignorance


Bler kita sedar yg diri kita nih bodoh, kita rasa bersyukur sbb Tuhan buat kita sedar diri kita sebenar. Serta kita patut rasa bahagia dari mereka yg x sedar diri akan kebodohan mereka. Tu lah satu pepatah yg aku terfikir hari ini dan tidak ader kaitan ngan sape2 yer.. Klu sape yg terasa tue, cpt2 lah sedarkan diri erk.

Skang nk citer pasal sejarah hari nih, dari pagi smpai tgh hari aku smbg lagi task topography nih. mmg x habeh2 ag.. punya lah byk point yg kena ambk. klu wat topo nih, kerja yg plg malas aku nk wat adalah pgg Pole tue.. mmg lenguh tol laa.. tp xpe, sbgai lelaki aku harus tabah .. *haha*

Masa mkn tgh hari, smpt ag ambk gmbr hdngan mmbr aku.. Cuba tgk gmbr kat bawah nih.. Korang rasa dia leh tahan kenyang smpai tgh mlm x?



Dan utk Eng Lab lak, mgu nih kitaorg wat Tensile Test. Kebetulan En yg spttnyer jaga lab tue xder.. so, diganti oleh En laen yg mmg sempoi.. caya lah.. ;) .. Hari nih gak, time kitaorg wat test tue, ader penggmbran dokumentasi dari mane entah.. Klu dari Discovery Channel cam best gak kn? tp malangnyer tak... Yg pntg, ader gak muke aku masuk lam tape kamera tue.. *hoho*

1 comment:

ijan said...

salam gua nk beri comment la sikit tentang memaafkn orang ni, sememangnya memaafkan seseorang merupakan amalan mulia n dituntut oleh agama. Tapi persolannya kini adakah kita akan senang memaafkan kesalahan seseorang yang buat kita sengsara n berduka cita.

Sehinggakan kita yang x bersalah menjadi mangsa keegoaan n kebuntuaan seseorang kawan, kekasih, orang yng disayangi bukan ibu bapa n adik beradik ye. Ok sebulum lebih mendalam gua beri comment gua nak tanya lu, sanggupkah lu menghadapinya?
satu lagi gua nak tanya adakah bila kita memaafkan seseorang seiring dengan mulut n hati. Hal ni kerana dari pengalaman gua sendiri la memaafkan dengan ucapan sememangnya senang tetapi dgn hati akan emngamil masa yang lama n mungkin tidak for selama-lamanya. Munngkin bila hati sudah sejuk barulah gua memaafkan seseorang itu. Itu merupakan prinsip gua n gua akan pengangan.
Ok tips untuk menenagkan perasaan(memaafkan kesalahan) bila seseorang bagi masalah kpd kti n buat kita marah. 1 sebelum kta kitu kta blh la memaafka orang yg bagi masalah kepada kita. Hal ini akan memberi kesan positif bila kta bangun dari tidur. 1 utk melapangkn minda kerana hidup kita bukan untuk memikirkan masalah yg orang buat kepada kita tapi menyelesaikan masalah yg dalam kekusutan.
Tip yg kedua bla orang buat kita luka hati. Kta just senyum n kat dy lama kelamaan dy ak berfikr dengan sendiri. Kalau dy x berfikir juga mampusla dia, biarkn dy dengan hidup dy bak falsafah hidup gua boleh blah n pergi mampus la lu, satu hilang sepuluh datang. Klau yg sepuluh tu baik syukur, klau x nk buat mcm mana just cri yg lain.
the important thing is in live don't give up. hal ni kerana sebagai isnan hama ALLAH kita perlu hadapi dengan kesabaran ok. Barulh ad cabaran dalam hidup x gitu gua cakap lu.
Sekian shja apa yg gua dapat bagi pendapat ok GUA CHOW DLU BYE....