Something is best to remain secret.


Followers

Friday, May 29, 2009

Pantai & Solat Hajat

dh lama x update blog.. almaklum umah baru xder tenet ag.. mungkin minggu dpn baru ader.. skang nih aku dh stay kat umah baru.. cuma ader sket ag barang yg blom diangkut.. hari first aku tdo kat umah tue, ptgnyer, aku bawak adik2 aku g pantai Tok Bali.. saje2 nk maen air.. tp agak hampa, pantai nyer agak kotor..


Malamnyer, family aku telah menjemput pelajar2 tahfiz wat solat hajat kat umah.. ikot adat org melayu, sblom dok umah, kena lah wat solat hajat, baca doa pe smua.. pasang 'pagar' dan sewaku dgnnyer.. nnt sesape yg dtg kelate tue, jemput lah ke rumah aku erk..

Friday, May 22, 2009

New Hair Style

dh lama sbnrnyer gunting rambut.. tp baru rinie nk tunjuk kat korang.. tue pon klu nk tgk lah.. blog aku nih mmg di jadikn tmpt tuk merepek.. spt yg dikatakn oleh mr amir..

Kononnyer nk try kedai gunting rmbt baru, bajet dia leh gunting smart nyer.. last2 aku lak kena repair kat umah.. hasilnyer, spt gmbr kat atas tue.. pendek je.. bek gunting rmbut sendirik lagi bagus.. kita yg gnting, kita yg puas hati..

Thursday, May 21, 2009

Slowest Serving

akhirnyer ader gak topik yg bleh wat aku mem-blog neh.. nk citer sket kelembapan layanan kedai makn kat umh aku neh.. g kedai mane2 pon, kadang2 ader jgk lah lambatnyer.. tapi tahap kelembapan kedai nih mmg kaw2 nyer.. klu spe yg sker benda2 yg lembap neh.. amat digalakkn utk hadir ke kedai terbabit .. *kua3* ..

masa dia ambk order tue.. rasanyer sebutan aku jelas lagipn aku ulang byk kali.. bleh plak salah dgr.. tgu air pon dh setengah jam.. belum lagi makanan .. dh lah tgu lama, bler maknn smpai,, laen lak dgn ape yg kita pesan..x cukup..

Dengan kesabaran yg ader, pesan lah lagi skalik.. order 2 mee goreng, tp smpai 1 je.. igt ke tgh wat lagi.. upanya dia mmg wat 1 jer.. cam tunggul kayu je tgu mee goreng yg satu ag.. dgn perasaan bengang tahap 5 bintang.. terus suh dia kira.. lantak lah spe yg lapar x mkn ag tue..

yg pasti, x yh lah g kedai tue ag bg org2 yg x sabar macam aku.. nk thu nama kedai tue? .. huhu~ xyah lah.. kang blog neh kena saman lak.. naseb je x bawak kamera, kalu bawak kan best.. femes sket kedai tue nnt.. cam lah blog ak neh femes..

Saturday, May 16, 2009

Moving & Stay


dengan kuasa dan tenaga yg ada, smlm aku dah pon angkut beberapa barang nk pindah ke umah baru.. x der lah jauh sgt. lebih kurg 5 km jer.. mungkin lam 2,3 minggu ag ak sefamily leh stay sepenuhnyer.. solat hajat pn lom wat ag..


Nih lah my new environment, blk ak.. blue gitu.. spe nk tgk blue.. tgk lah gmbr neh eh.. xdpt dosa pon..

Survey Camp, Kg Baharu, Lumut

dah 2 mgu x update blog.. mmg dah jangka, kt situ xder tenet.. klu ader pon, tenet john.. tu pon broadband berkelajuan gprs je.. leh check comment jer. paperpon, aku nk wat sikit rumusan pasal survey camp yg totally amat memenatkan tp best..

hari first smpai tue, rasa cam nk balik jer.. environment yg agak kotor.. makanan pon x bper best.. naseb baek jer en Yusairi bg kitaorg kuar mkn kat gerai.. tp masalah laen lak timbul, kering duit.. malas lak nk suh en tlg cucuk duit.. biar jelah kita menikmati masakan en amir *empunya chalet*

citer kat site, agak bertuah buat aku dpt teamwork yg totally can corperate very well.. as well as michael.. the famous men ever in that camp.. lol.. siap dpt anugerah ag tue.. anyway, terima kasih kat fikree, syikin, michael dan wahida..