Something is best to remain secret.


Followers

Monday, November 30, 2009

Sharing Pictures.


Kemudahan untuk dak2 sec A12, A22 dan A3* dn sebagainya, I tried to upload some photo of our class in hosting website called Mediafire. If you ladies and gentlemens was interesting to download it, you can visit my link http://www.mediafire.com/prospicture .

It's my first experience, and of course, hopefully you don't mind of any mistake. More than that, i will create a new widget in my blog sidebar easier for you to look up any interesting thing to download. But here, i would like to put, the first moment picture to be downloaded. Remember our english subject? called technical descriptions, in semester 1? Here again for you to refresh the memory. Enjoy!

click here to download
Booth's Day
File size : 47 mb
Contain : 111 pictures
Location : Kompleks Sukan UMP
Subject : Technical Descriptions presentation.


Tuesday, November 24, 2009

Final Exam + Study Week


Final Week udah pon habeh, tp ak masih tidak segan dan silunyer utk mengepost entry yg berkaitan dengan minggu2 seblum cuti ini. Sem nih aku jawab 5 paper utk final, semuanya agak susah kecuali Islamic Institutions sbb x memerlukan byk tenaga bg menjawab soklan2 yg kuar.

Time exam tue, mcm2 lagak ader... tp yg nk citer kat sini, mereka2 yg selalu kuar awal.. mmg mereka2 nih selalu kuar awal tiap2 paper. Tp satu paper je, x der sorg pon yg kuar awal. smua ngam2 ngan masa yg ader.. So, xleh nk berlagak sangat lah kn.

Paper pon, doa2 kan lah pointer kita smua ada peningkatannyer.

Water start to descend!

Ho ho ho..! Happy holiday... To all my fellow friends and lecturers. Luangkan masa sebulan setgh nih utk melakukan acara-acara yg diiktirat. Yg nk g KL ke, Kuala Lumpur ke, Ibu negeri ke, ape ke.. x payah lah nk excited sgt. Ngah2 hujan lebat nih, xde tempat sgt yg leh g. klu leh g pon tmpt yg ader bumbung je. klu nk advance sgt, men air kat sawah padi.. tngkap ikan skali, phtu jual leh dpt duit.


Xpon, yg dok umah tue, klu nk belajar wat blog. bagus lah sgt.. xperlu lah guna ayat yg keras2 sangat. setakt perli tue ok lagi. kang kalu keras sgt, nnt ader yg balik UMP bwk shotgun. However and whatever, gud luck to you all..

Tuesday, November 10, 2009

Niat Biar Btol..

Cerita berdasarkan pengalaman, berdasarkan pengamatan mata kurnian Tuhan yg Maha Pemberi, melalui pancaindera yg boleh mengesan apa saja perubahan di depan mata atau sebaliknya. Skali lagi , blog aku dicemari dengan cerita-cerita ketidak-puasan hati. I'm trying to stop it, but it's seem to be never ending.. So, whatever!!


Perlakuan kita, ibadat kita, sumbangan2 kita, perubahan yg ingin ditonjolkan, atau ape2 jelah benda yg berkaitan dengan kebaikan, biarlah dilakukan dengan niat kerana Allah s.w.t. Bukannye dilakukan utk menunjuk2 kepada masyarakat, supaya mereka fikir kita tue dah berubah? supaya mereka fikir yg kita nih dah jadi baek? x buat org sakit hati?.. tp, malangnya, kami semua bukan lah org bodoh..

Aku percaya, kisah nih bkn je ader kat blog nih, malah al-Quran pon menyebutnya,


[4:142]. Orang-orang munafik hendak menipu Allah, tetapi Allah, Dia yang menipu mereka. Apabila mereka berdiri untuk solat, mereka berdiri dengan malas, menunjuk-nunjuk kepada manusia, dan tidak mengingat Allah, kecuali sedikit.


Banyak lagi firman-firman Allah s.w.t berikatan dengan org munafik. Tekan Sini


Klu kita nk berubah pon, berubah lah kerana Allah s.w.t.. xpayah kita nk nunjuk2 kat member.. bab kata mne2 ustaz, istiqamah lah kita dalam melakukan ibadat. Jangan hari nih kita jadi imam solat maghrib kat masjid, tp esoknyer jadi DJ disco time2 maghrib..

Thursday, November 5, 2009

Gambang Waterpark Resort


Hasrat yg terpendam sekian lma, akhirnya dapat ditunaikan pada hari isnin yg lepas. Kitaorg rmai2, se-housemates bersama beberapa tetamu jemputan. Before masuk GWR tue, kitorg singgah kat warung sblom simpang masuk matrik utk take a breakfast. Mkn kenyang2 sbb kat dalam GWR tue, makanan of course lah berlipat2 kali ganda harganya.


Berbekalkan tiket separuh harga, just RM10, tiket yg kitorg dapat setelah baca memo yg mempromosikan tiket murah. Dengan gerak pantas dan semangat yg berkobar2, En John terus calling penjual tiket terbabit. Hari yg kitorg g tue, org x rmai sgt, so xder rasa terhimpit atau rasa perlu beratur.


Paperpon, mmg best sgt dpt merasa air Gambang. Utk perancangan masa depan. Insya Allah kitorg akan datang skali lagi bersama angkatan-angkatan yg laen.

Monday, November 2, 2009

Berfikiran Professional

Walaupun kita berada di kalangan org yg berfikiran professional tp minda kita berfikiran mundur zaman pra-sejarah, x bermakna kita nih seorg yg professional. Klu bapak kita ketua planet bumi pon, org x kan ckp yg ank nyer tue hebat. Cth plg dekat pon, nengok ex-PM kita pon jadi lah, x kisah lah sokong ke idak, sebijak2 dia pon, org puji PM, bkn ank PM. faham? bagus klu phm.. klu x phm.. cam ne nk jadi professional??


Aik! Tetiba lak kuar gmbr nih kat blog aku. Loh! spe pinjam keta aku nih?? g pantai lak tue.. Weh, jgn berlagak sombong rr, pulang kan balik keta aku tue *percakapan dengan gaya slamber*