Something is best to remain secret.


Followers

Monday, December 28, 2009

Reunion 3 Kreatif Version 2.0


Buat kali yg ke-2, budak2 skolah lame aku skali lagi organize satu reunion di Pantai Melawi bachok. Pada mulanya, perancangan nk buat skali ngan budak pompuan tp disebabkan kurang mendapat sambutan dr mereka, so, decide nye decide. just buat utk dak laki je macam yg sblom nih.

Sejarahnya kelas aku yg bernama 3 Kreatif nih, dari form 1 hingga form 3, kitaorg adalah pelajar2 yg tak pernah berpisah. Disebabkn kat skolah tue just ade satu kelas utk aliran bahasa arab, so, pelajar2nyer maintain smpai form 3. tp masa form 4, rmai yg pindah skolah, tukar kelas ambik course masing2. paperpon, kenangan yg plg terindah adalah masa form 1 hingga form 3 nih. byk suka dan duka nye yg aku belajar.

Cerita pasal reunion nih, utk kali nih, kitorg jugak bergabung aktiviti dengan budak IKM Johor yg menetap di Kelantan. Tp kali nih agak sedih sbb aku x dpt nk stay smpai habeh program ngan diorg sbbnyer esok kan hari tue, aku dh nk balik UMP. malam tue jugak, lepas habeh BBQ, aku terus balik umah nk packing barang dan sebagainya.

Hope so, kitorg akn berterusan mengadakan aktiviti2 yg sangat berfaedah ini. Keep in touch bebeh.

Thursday, December 17, 2009

Azam Baru + Bola Sepak


Selamat Awal Muharam wat semua umat Islam dan umat2 yg akan masuk Islam serta jugak tahniah jugak buat team bola sepak kebangsaan kita berjaya bergelar juara pada sukan sea tahun nih. walaupun score goal yg tidak bergitu berbeza, namun mungkin ini adalah permulaan buat team bola sepak untuk terus maju. Untuk azam tahun baru nih, klu mengikut kalendar Islam lah kan, I will try to have more positive thinking. Serta akan mengeluarkan post2 yg berbentuk positif. =) Tatapan buat korang, pantai air tawar yg terletak di daerah besut, dkt je ngan skolah lme aku, dan mungkin jugak dengan rumah besut.

Wednesday, December 16, 2009

50 Level Withing A day


Cuti2 panjangnih, bknnyer nk wat benda pekdah. nk gak men benda2 nih.. paperpon, nih lah games yg baru je aku download dan sebenarnya sesuai utk perempuan ataupon kank2, tp sbb xde benda nk maen dan games nih agak best, menggunakn website Filestube.com ak mencari2 games yg bertajuk Cooking Dash. Mmg agak sesuai bg mereka2 yg sker genre time management. Dlm masa sehari je, dengan semangat yg bersungguh2, all level unlocked.

Sunday, December 13, 2009

For Sell $


Ingin ak nyatakan hasrat aku disini, ingin menjual basikal kesayanganku yg masih berkeadaan elok disebabkan ak sangat jarang menggunakannya skang sejak ulang-alik ngan keta nih. Sejarahnya, dulu aku merupakan bekas pemain lumba basikal kelantan selama 2 tahun, sejak form 2 lagi. Beskal nih my parent yg support. So, beskal nih lah dok guna tiap2 hari time dok training tue. Sblom ak promote kat org laen yg ak x kenal sgt, dn mungkin harga lg mahal, so ak nk try promote kat mmbr2 rapat. Klu berminat, direct je nego ngan aku eh.. x urgent sgt pon. next step, maybe ak nk letak iklan lam lelong.com.my.. =).. harga asal RM 8000.. dh bertahun2 guna, of course la harga down2 nyer...

Friday, December 11, 2009

Turn Into Another Challenge World

Hari rabu yg lepas, tamat lah kehidupan seorg pelajar "adik aku" di peringkat menengah tinggi. mungkin jugak bg pelajar2 bio laen. For me, this moment adalah suatu yg pasti kita ingat smpai sekarang. I still remember, my last paper, kertas lukisan kejuruteraan. lepas je tamat peperiksaaan tue, itulah saat terakhir kita menatap wajah2 rakan sekolah kita. mungkin akan berjumpa lagi samada dlm masa terdekat ataupon sebaliknyer.


Tambah2 lagi, time tue ak dok asrama.. di asrama lak, aku tinggal dalam dorm. seramai 12 org.. member2 yg agak ngam. smpai skang sangat jarang berjumpa. tu pon xder lah jumpa semua.

Ape2pon, lepas je saat nih.. bg pelajar2 yg akan meneruskan pembelajaran ke peringkat yg lebih tinggi, xkesah lah g matrikulasi, universiti ataupon politeknik, ini lah cabaran sebenar buat mereka yg bergelar penuntut ilmu. Environment yg bermacam2, lagak dan songeh org yg mengada2. smuanyer itu adalah satu cabaran di dunia baru. gud luck buddy!