Something is best to remain secret.


Followers

Monday, January 10, 2011

Apply Vehicle Sicker - UMP

Tidak perlu pening dan botakkan kepala kerana kali ini pihak pengurusan UMP tampil dengan prosedur yang sangat ringkas dan senang untuk dilaksanakan oleh mana-mana pelajar yang membawa kenderaan.

Langkah 1 : Isi pemohonan online dalam e-community anda. Kalau dah apply sebelum nih, hanya print yang dah ada.



Langkah 2 : Selepas admin dah approve pemohonan anda, sila lah ke bendahari UMP untuk membuat pembayaran sebanyak RM3.00 sahaja. Ambil nombor dan tunggu.


Langkah 3 : Setelah membuat pembayaran, langsung ke Pejabat Keselamatan untuk mengambil sticker kenderaan. Sertakan bersama salinan asal kad matrik, lesen memandu dan geran kenderaan. Kalau tidak mempunyai geran kenderaan, boleh ambil gambar road-tax kereta/moto dan tunjuk semasa mengambil sticker. Senang je kan?



Langkah 4 : Kemudian, pandu balik ke bilik anda sambil tangan kiri menampal sticker di sisi kiri kereta. Ini adat yang patut diamalkan.


5 comments:

peter said...

tq bro. for the information. pasnie aku nak register gak basikal tua aku tue.. hehe

.mazLyna. said...

dulu rm2 jer kene byr..... sticker doh naik harge weiiiii

Meor [Prosperous] said...

peter.. mmg kena pon.. hehe
maz.. aah, sbb harga mnyk naik kot

-@m!R- said...

setel...

Meor [Prosperous] said...

terbaik