Something is best to remain secret.


Followers

Saturday, January 2, 2010

One year old!


Pada 2 Februari 2010, iaitu hari nih, maka genaplah umur setahun buat blog ku ini, prosperousunderstanding. Sebenarnya, blog ini diilhamkan oleh Trifuel, seekor alien planet Xentrious, aku pon x tahu sangat pe makna Xentrious. nih alien yg ckp. Pada malam 2 Februari tue, tahun lepas lah kn, tiba2 alien menepuk bahu ak dari belakang, lalu menyapa, "hye, lama x jumpa", aku pon iye2 jelah, "A ah, lama xnmpk, dari mana nih? Hensem ko skang." ..

Trifuel : "Aku memang hensem dari dulu lagi, xpenah x hensem"

Aku : " Ko pakai bedak ape? Wangi betul!"

Trifuel : " Nih bedak yg aku beli kat pasar malam depan tue, alang2 datang bumi, mak aku pon ada kirim gak bedak nih"

Aku : " Kat planet ko, org2 ko pkai bedak lagi yek"

Trifuel : "Mesti lah, aset penting nih, xde bedak, xdelah awek.. kat planet aku bukan senang nk cari bedak, tue yg aku selalu datang bumi nih.. ko tahu kat ne nk beli budu?"

Aku : " Budu? Demo pon makan budu? Hebat molek. Aku ader 2 dozen budu lam locker, ambik jelah wat balik planet ko. aku dah order lagi 10 dozen utk stok aku, on the way nak smpai lah tue"

Trifuel : "Nih lah favourite aku, awek aku pon suka nih. Sbb2 org planet aku pandai, sbb makan budu lah. Weh!, nnt wat lah blog, boleh aku tgk2 pkembangan kat planet bumi ko nih."

Begitulah sejarah awal, mcm mne aku leh jumpa ngan Alien yg nyuruh aku wat blog nih. Ak tya gak dia, cam ne leh dtg bumi, dia ckp dia nk sambut tahun baru kat bumi, nk feel tempat org. Paperpon, muka sesape yg masuk blog aku nih, mesti femes kat planet Xentrious, sbb org2 sana smua wat blog nih jadi homepage.

4 comments:

fie_na said...

haha..sengal!!
ye2 jmp alien..
ntah2 ngan kucing comot mne
ntah die smbg..hehe
mmg sengal..
pasnih blh apply keje kt klinik haiwan..
hik3x..budak sengal yg sentiasa sengal!!

Amir_pali said...

uih,dasyat ngat history blog ko..

Meor [Prosperous] said...

haha..
mmg nih lah sejarahnye

fie_na said...

amir percaya??
hurm.. (think)