Something is best to remain secret.


Followers

Monday, February 1, 2010

Annual Grand Meeting of PERKASA.

Baru je beberapa puluh minit yg lepas, ak bersama beberapa org housemate ku telah ke program tahunan perkasa. Program nih merupakan program yg berunsur laporan tahunan dan jugak peralihan kuasa MT Perkasa lame kpd yg baru. Tahniah buat Q selaku pengerusi untuk sesi kali nih. Totally tahun 2 yg conquer jawatan MT Perkasa. Memang adat resam pilihan raya kat UMP kot.


During the program, majlis berjalan dengan agak lancar disertai laporan yg jelas dan jawapan yg berikan oleh Mantan MT adalah tepat. Cuma agak lawak dan lucu dengan soklan2 yg ditujukan terutamanya berkaitan dengan jaket fakulti dan surveying task. Mmg lah time wat survey nih, kita terpaksa dok bawah terik panas. Even kat negara org putih pon, diorg x wat survey time salji turun, diorg tgu gak musim summer.

Mmg gini lah UMP nk latih bakal engineer, boleh rasa semua jenis cuaca. Pasal jaket fakulti plak, org komen pasal mahal. Mmg lah mahal bg sesiapa yg berkira. Klu kita compare ngan jaket2 kat kedai safety, harga mmg sgt berbeza dan jauh lebih mahal. Pihak Perkasa bukan nk sgt mkn duit student. Duit untuk wat jaket pon diorg transfer masuk akaun Perkasa utk kegunaan bersama. So, pah nih, xyah lah tya soklan yg low class tue.

3 comments:

affizza said...

Wah, meor..lajunye update blog ttg AGM. soalan2 mmg lwk. Xpelah, Alhamdulillah kami dpt menjwb dgn tulus, telus & ikhlas. Thx sbb dtg & bg sokongan kt PERKASA. Smga PERKASA thn ni lbh menyerlah lg dgn pelbagai aktiviti yg sgt bez..=))

Meor [Prosperous] said...

semangat ambik gmbr td.. haha

Zakhiri said...

tu baru pengalaman masa belajar..masa bekerja lagi teruk..anda akan berhadapan dengan pelbagai jenis manusia mempunyai latar belakang pelajaran yang berbeza..the best thing is..they always think that they are always right..