Something is best to remain secret.


Followers

Thursday, August 1, 2013

Ramadhan Di Johor

Tahun nih tahun pertama abang berpuasa di negeri Johor semenjak mencari makan minum disini. Bagi abang tak ade masalah sebab senang nak cari makanan yang mencuit citarasa abang. Tambahan lagi di segenap bazar ramadhan ramai yang menjual masakan kelantan. 
Antara bazar ramadhan yang sempat abg jajah ialah, bazar stadium larkin, taman perling, taman dahlia, kg melayu, setia tropika, kg maju jaya dan plaza angsana. abg juga sempat berbuka di geylang, Singapore sebab kebetulan ada lawatan kerja di sana. 

Masjid Geylang, Singapore
Abg sgt memuji pihak kerjaraya singapore sbb segenap tempat mesti ade walkpath utk org yg berjalan kaki. kalau lah kat malaysia ade mcm nih, nak juga abg jalan kaki ke tmpt yg dekat2.  

Geylang, Singapore
Walau bagaimanapun abg masih bersyukur abg tinggal di Malaysia sbb nya abg boleh rasa beraneka jenis masakan berbanding Singapore. tujuan abg pergi geylang sebab nak cari masakan special singapore tapi agak hampa sebab tak byk pilihan. mungkin abg salah pilih tempat ataupun nih la gaya org sana.  


Suasana berpuasa di tempat kerja pula agak mencabar memandangkan abg nih kerja construction. Mne ade org buat construction bawah bumbung kan. Akibatnya, tgk bangla tgh ali baba dalam lab.


Kadang-kadang tu ade juga abg buka puasa sorang2. Especially hujung mgu, maklumlah kita nih masih bujang. Ada lah juga feel bukak puasa sorang2 nih best jugak. tapi sekali dua boleh laa.. 


Masa untuk shopping? semestinya, tapi bukan dekat johor lah. sebab abg balik naik kapal terbang, baggage plak limit 20kg. so, abg cuba beli barang yang penting2 yg tak ada di kelantan. 


Lokasi utama orang melayu Johor berbelanja semestinya di Plaza Angsana. Banyak pilihan, murah dan yang paling menarik boleh usha gadis-gadis melayu. 

2 lagi Engineer Johor.

No comments: