Something is best to remain secret.


Followers

Wednesday, July 22, 2009

Setahun

Dah setahun pusing2 kat ump nih, mcm2 ragam ader. baru je setahun. 3 tahun akn dtg lagi.. xth lah cam ne.. mesti dh xberminat pon nk ambk tahu sal ump nih.. Skang baru ak kenal ump nih mcm mane.. sblom masuk nih, igt ke leh gak rasa suasana universiti. tp hampeh. nk wat aktiviti pon pkai duit student.. cam xder peruntukkn je.

yg merempat tue lak, dah nk masuk sebulan.. tp yuran bayar cam biasa.. katil xder, locker xder, meja xder, kunci umh pon xder.. awal2 sem hari tue, dah byk kes kecurian berlaku.. barang spe hilang? barang dak mrempat tue lah.. laptop hilang, duit hilang, hp hilang...

dan nk masuk sebulan jugak internet kat ump nih cam siput.. mcm pkai dial-up connection... klu yg kaya sket tue, dah tukar pkai broadband dah pon.. lagi bagus.. xder block2 nyer.. nih nk masuk youtube pon xleh.. dak U laen rileks je surf website paper pon, matrik gambang pon xder block2 cam U kita.

Isu cafe lak, sepanjang sebulan kat sini, xpenah lagi ak g cafe org kurang ader.. klu kurang pon, time nk2 tutup.. bab2 order.. sejam baru dapat.. baek mkn kat luar jelah.. mahal skit xpe.. asalkan dpt save masa.. leh study, pastue bru lah dpt four flate.. nih nk student dpt dekan.. tp kepayahan lagi banyak dari kemudahan.

dgr2 lak khabar angin, mesin2 dak kej pembuatan yg dipindah ke Pekan ritue, diorg angkut balik dtg UMP.. kos pengangkutan tue baek bagi student2 isi minyak keta g kuliah.. baru lah World Class..

Pasal isu air stakat nih xder masalah.. so far leh lagi basuh keta tue.. dan utk hari2 yg akan datang.. xth lah bler air akn xder. dak senior ckp.. setiap sem, xpenah lagi air sentiasa ader.. mesti 'kering' gak nanti. naseb baek lah gambang waterpark dah bukak.. leh lah rmai2 mandi situ tanpa segan dan silu klu ump xder air.. klu pengunjung dtg, xperlu nk heran klu tempat tue penuh ngan student2 ump je g mandi.. bleh kaya gambang waterpark nih.. leh mintak sponsor nk wat aktiviti.. xyh tgu UMP bagi bajet dah.. *hua3x*

3 comments:

Fadzrul Hisyam said...

Sabo aje la bro...nak wat camne...dah abis air liur dah komlplen kat diorg, xde perkembangan gak...

mr ridhi said...

ngeh3..
btul2.. i sokong datuk hisyam

fie_na said...

marah nyer..
mmg garang..ish3x..